Békéscsaba - 2019.02.16-17.

Bekescsaba 1

Két napra Békéscsaba lett az íjászat fővárosa. Szombaton a történelmi szakág, vasárnap a 3D szerelmesei mérhették össze tudásukat a Csaba park rendezvénycsarnokban. A történelmiseknek 24 célt kellett teljesíteniük egy körben 3 vesszővel, a 3D-s vadászoknak 28-at egy vesszővel.

Szombati napon a Dürgő házaspár képviselt bennünket vadászíj kategóriában indulva. Mindketten kiválóan lőttek. Csaba kategóriájában 21 fő induló közül az előkelő negyedik helyet szerezte meg és II. osztályú minősítést szerzett. Piroska Országos Bajnokként álhatott a dobogó legmagasabb fokára és I. osztályú minősítést szerzett.

Az eredmények elérhetőek itt.

Vasárnap négyen csatlakoztunk hozzájuk. A 280 induló öt csoportra lett osztva kategóriák szerint a verseny gyors lebonyolítása érdekében. Mi a harmadik és a negyedik csoportban lőhettünk, majdnem délben kezdtük a versenyt. A szokatlan időpontú kezdés szerencsét hozott számunkra a plusz négy induló négy dobogós helyezést szerzett. ifj. Bence László szétlövéssel szerezte meg Országos Bajnoki címét a TR-RB mini kategóriában. Vas Tibor TR-LB felnőtt férfi kategóriában 2. lett. Vasné Köteles Anita és Kis János a dobogó harmadik fokára állhatott TR-LB-ben. A Dürgő család nagyon szép teljesítménnyel a 5. és 6. helyen végzett.

Az eredmények elérhetőek itt.